Vaikka enää ei pakkanen pauku nurkissa, alkoi tekemään mieli pakkaspäivän ruokaa eli pitkään padassa haudutettua lihapataa.
Esikoinen toi ison ovaalin padan viime vuoden puolella muuttokuormaa keventääkseen, ja tänään kokeilen, kuinka pajlon tavaraa tuohon pataan mahtuu.
Pataan pilkoin porkkanaa, palsternakkaa, lanttua ja sipulia ja kuutioin naudanlihaa. Mausteeksi kokonaisii maustepippureit ja muutama laakerinlehti sekä suolaa.
Ruskistin lihat ja myös osan juureksista. Kaadoin ne paistinpannulta pataan ja lisäsin joukkoon noin litran kasvislientä.
Reilun tunnin päästä lisään pataan kuutioidut bataatit. Kasvissosekeitto ei mahtunutkaan tämän viikonlopun ruokalistaan, joten käytän bataatit tässä padassa. Nyt pata on uunissa hautumassa ja pääsen muutamaksi tunniksi jatkamaan korttiaskartelua.
Lisään pataan vielä timjaminoksia, kun nostan padan pöytään odottamaan keilahallilta saapuvaa mieskultaa.
Vesisateista sunnuntaita!
Täällä alkaa tuoksua jo ihanalta Ü
-Sari-
Varmasti tulee hyvää!
VastaaPoistaToivottavasti Ü Padasta riittää syötävää moneksi päivää.
PoistaMinä tykkään uuniruuista. Ovat helppoja ja mitä kauemmin haudutat sitä parempia ovat.
VastaaPoistaJa maku vain syvenee lämmittäessä. Kerralla saa ruokaa useammaksi kertaa tai isolle porukalle.
Poista:)melekeen tänne asti tuoksuu....
VastaaPoistaHerkullinen pyhä ruoka:) ja mikä parasta valamistuu itekseen:))
..vettä/räntää satoi meilläkin,,,eikai se vaan jo kevättä:))
Mukavia askartelu-hetkiä:)
No sen jälkeen kun on aikansa kuorinut ja pilkkonut ja saanut uuniin :)
PoistaMeillä vaan riittää lunta katolla. En uskaltanut mennä oven edustaa pidemmälle lumia lapioimaan, etten jää tippuvan lumikasan alle.
Varmasti hyvää.
VastaaPoistaMiehelle maistui Ü Kuivattu timjami antoi kivan makulisän.
Poista