sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Sunnuntain pataruokaa

Vaikka enää ei pakkanen pauku nurkissa, alkoi tekemään mieli pakkaspäivän ruokaa eli pitkään padassa haudutettua lihapataa.
Esikoinen toi ison ovaalin padan viime vuoden puolella muuttokuormaa keventääkseen, ja tänään kokeilen, kuinka pajlon tavaraa tuohon pataan mahtuu. 
 
Pataan pilkoin porkkanaa, palsternakkaa, lanttua ja  sipulia ja kuutioin naudanlihaa. Mausteeksi kokonaisii maustepippureit ja muutama laakerinlehti sekä suolaa. 
Ruskistin lihat ja myös osan juureksista. Kaadoin ne paistinpannulta pataan ja lisäsin joukkoon noin litran kasvislientä. 

Reilun tunnin päästä lisään pataan kuutioidut bataatit. Kasvissosekeitto ei  mahtunutkaan tämän viikonlopun ruokalistaan, joten käytän bataatit tässä padassa. Nyt pata on uunissa hautumassa ja pääsen muutamaksi tunniksi jatkamaan korttiaskartelua. 

Lisään pataan vielä timjaminoksia, kun nostan padan pöytään odottamaan keilahallilta saapuvaa mieskultaa.  

Vesisateista sunnuntaita!
Täällä alkaa tuoksua jo ihanalta Ü

-Sari-

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Toivottavasti Ü Padasta riittää syötävää moneksi päivää.

      Poista
  2. Minä tykkään uuniruuista. Ovat helppoja ja mitä kauemmin haudutat sitä parempia ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maku vain syvenee lämmittäessä. Kerralla saa ruokaa useammaksi kertaa tai isolle porukalle.

      Poista
  3. :)melekeen tänne asti tuoksuu....
    Herkullinen pyhä ruoka:) ja mikä parasta valamistuu itekseen:))
    ..vettä/räntää satoi meilläkin,,,eikai se vaan jo kevättä:))
    Mukavia askartelu-hetkiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen jälkeen kun on aikansa kuorinut ja pilkkonut ja saanut uuniin :)
      Meillä vaan riittää lunta katolla. En uskaltanut mennä oven edustaa pidemmälle lumia lapioimaan, etten jää tippuvan lumikasan alle.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Miehelle maistui Ü Kuivattu timjami antoi kivan makulisän.

      Poista

Kiitos ilahduttavasta kommentistasi
Tervetuloa uudelleen ryytimaalle Ü