Käytiin tänään esikoisen luona ja
saatiin iso rasiallinen kantarelleja 💛
Jääkaapissa oli kukkakaalia ja kesäkurpitsa ja niistä se ajatus lähti. Kokeilin leikata kukkakaalin viipaleiksi (yksi onnistui) ja laitoin uuniin päällysten kera.
Tomaatin ja sipulin paloittelin, paistoin sienet, leikkasin kesäkurpitsan ohuiksi siivuiksi ja ladoin uunipellille levitettyjen kukkakaalisiivujen (ja palojen 😊) päälle kerroksittain. Pihalta kävin persiljaa päälle ja kuorrutin kasan juustoraasteella.
-Sari-
Näyttää ihan gourmet ruualta 😀
VastaaPoistaKantarelleja on niin hyviä. Minä yritän tuhota vielä viimeisiä viimevuotisia pakkasesta.
Kantarelli on metsän kultaa, kuorruttaa ruoankin gourmet-tasoiseksi :)
PoistaJo sienien tuoksu paistettaessa ja veden herahtamaan kielelle. Toivottavasti mies löytää kanttarelleja, kun päästään äidin luo.
Jos piirakas maistuu, niin siihen saa upotettua kantarelleja. Ja muuta ei oikein näin kuumalla tarvitsekaan, salaattia kylkeen.
Namskis....
VastaaPoistaKukkakaalia rouskuu täälläkin P-A-L-J-O-N
kesäkurpitsasta tehty leipää, mutta kanttarellit leikkii kuurupiiloa mun kanssa...
Torilla sentään erotan sen keltaisen... metsässä en - murrr....
Taitaa pikkuiset piiloutua sammaleen ja ruohojen alle. Pitää harjaannuttaa silmää, että näkee pienen keltaisen pisteen sieltä seasta :) Mitä olen kuvia ja videoita nähnyt, on sieniä hirveän paljon isolla alueella. Pienistä sais pikkelöityjä sieniä, nams.
PoistaKäytiin äsken ruokakaupassa ja siellä kukkakaali oli tarjouksessa yli 4 euroa kilo. Mutta tuoreesta kotimaisesta satokauden alussa tuon maksaa.